Din ce in ce mai multi oameni opteaza pentru o locuinta mica si practica.

Atunci cand locuiesti intr-un spatiu mic, ai nevoie cel mai mult de dulapuri pentru a depozita toate acele lucruri pe care le acumulezi in timp.

Casele mici sunt foarte confortabile si convenabile, dar pot fi coplesitoare daca nu tinem cont de distributia si decorarea lor.

Acest sentiment de confort, organizare si spatialitate trebuie sa fie insotit de un decor simplu, care sa nu neglijeze utilizarea culorilor, a accesoriilor cu o nota chic si, bineinteles, a mobilierului cu dubla functionalitate.

Pentru a te ajuta sa dai viata fiecaruia dintre aceste spatii care alcatuiesc casa ta, iti dezvaluim cele mai bune sfaturi pentru amenajarea unui apartament, studio sau garsoniera atunci cand spatiul este limitat.

Elaboreaza un plan sau o schita a casei

Inainte de orice actiune, ar trebui sa ai in vedere realizarea unui plan al locuintei, astfel incat sa stii exact unde vei aseza fiecare lucru care va sta la baza unei amenajari exceptionale.

Fa schita pe hartie ca sa vezi clar unde vor fi amplasate piesele de mobilier sau obiectele de decor, cat spatiu vei mai avea disponibil pentru o canapea sau pentru un fotoliu, sau cat de mare ar trebui sa fie covorul pe care il vei achizitiona.

Fiecare dintre aceste lucruri reprezinta, de fapt, o parte dintr-un ansamblu, asa ca, la nevoie, te poti sfatui chiar si cu specialisti din domeniul constructiilor sau al amenajarilor interioare.

Acestia iti pot sugera ce actiuni poti intreprinde astfel incat amenajarea micutei tale locuinte sa fie una exceptionala.

Alege mobila deschisa la culoare

Daca vrei sa faci o amenajare ideala pentru locuinta ta, afla ca exista cateva trucuri care te pot ajuta sa obtii senzatia de spatiu marit.

Fireste, va fi o iluzie optica, insa, la nivel vizual, te vei simti mult mai confortabil intr-un spatiu care pare mai mare.

In acest scop, alege fie mobila de culoare alba, sau cat mai deschisa la culoare, fie pune oglinzi, pe ici pe colo, daca spatiul iti permite acest lucru.

Opteaza pentru perdele si draperii lungi

Perdelele si draperiile lungi, pana aproape de podea, ofera impresia de inaltime, asa ca locuinta ta va parea mai mare.

Poti opta pentru culori deschise, pentru a mentine acelasi efect ca si in cazul mobilierului, insa, este recomandat sa nu alegi perdele pana la nivelul inferior al geamului, deoarece acest lucru este inestetic, si va duce la o micsorare a spatiului.

Incearca sa nu alegi culori foarte puternice pentru draperii si nici draperii prea voluminoase, ca sa nu reduci din spatiul alocat acestora si, implicit, din imaginea de ansamblu.

Elimina obiectele care nu iti sunt utile

Ca un ultim sfat, gandeste-te la ceea ce ai cu adevarat nevoie in casa ta si arunca ceea ce nu mai folosesti.

Chiar si cele mai spatioase case pot parea mici daca sunt aglomerate de lucruri, dintre care marea majoritate sunt inutile.

Prin urmare, pentru a elibera spatiu, trebuie sa renunti la ceea ce nu mai folosesti.

Daca faci acest lucru, pe langa faptul ca vei putea pune mai usor in practica toate trucurile pentru a face ordine in casa si a pune capat haosului dominant, vei avea un punct de plecare pentru a regandi designul si amenajarea casei tale.

Daca, in ciuda faptului ca ai o locuinta mica, iti place sa primesti musafiri, fa loc pentru o canapea extensibila care poate fi stransa atunci cand nu ai nevoie de ea.

Personalitatea ta trebuie sa se reflecte in casa, nu are rost sa urmam toate aceste sfaturi despre cum sa decoram o casa mica daca nu simtim ca ne reprezinta hobby-urile, pasiunile sau gusturile noastre.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Amenajarea unei locuinte atunci cand spatiul este limitat

  1. Consider ca acest articol este foarte util pentru cei care doresc sa inteleaga mai bine contextul din spatele evenimentelor prezentate. Recomand cu caldura lectura acestui material.

  2. Am fost impresionat de profunzimea analizei prezentate in articol si de modul in care au fost explicate conceptele cheie. Este evident ca autorul are o intelegere solida a subiectului.

  3. Articolul este foarte interesant si mi-a oferit o perspectiva noua asupra subiectului abordat. Am apreciat modul in care autorul a prezentat informatiile si argumentele sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *