Gratarul modern domestic va va permite sa gatiti alimente cu adevarat gustoase si sanatoase, cu un gust si o aroma deosebita. In plus, in majoritatea cazurilor nici macar nu este necesar sa iesiti din casa.

Astfel de dispozitive sunt „alimentate” cu energie electrica sau gaz iar cele de exterior sunt de multe ori pe carbune; acest lucru determina ce optiune este potrivita pentru casa sau pentru dacha.

Poti opta pentru un gratar electric

Acest tip de gratar poate fi clasificat in functie de urmatoarele tipuri:
• portabile sau stationare;
• deschis sau inchis;
• contact sau fara contact.

Alege gratarul in functie de locul in care il vei folosi

Un dispozitiv stationar nu numai ca poate fi separat, ci si incorporat in aparatele de bucatarie. De regula, astfel de modele pentru bucatarie au dimensiuni tangibile, au putere mare si functionalitate avansata.

Ramane doar sa se determine in prealabil locul de amplasare al viitorului prieten din gradina. Poti chiar sa inveti cum se fac gratarele de gradina.

Dispozitivul portabil este convenabil, deoarece va permite sa aranjati o gustare in orice loc convenabil. Printre astfel de oferte, au castigat o popularitate speciala. Modele compacte care sunt usor de curatat dupa utilizare.

Exista „frati” mai voluminosi, care sunt mai potriviti pentru vile si cabane – atunci cand alegeti acestea din urma, ar trebui sa acordati atentie cu siguranta stabilitatii structurii. In ceea ce priveste functionalitatea, aceasta tehnica nu este inferioara variantelor stationare.

Alege designul potrivit

Gratarul electric pentru locuinta se regasesc in interpretarile deschise si inchise. In primul caz, elementul de incalzire este gratarul in sine. Utilizarea unei astfel de tehnologii este insotita de fum in bucatarie – Aceasta inseamna ca trebuie sa va ganditi si la o hota buna. In acest sens poti vedea si modele de gratare de gradina din caramica.

Gratare pe gaz – Astfel de gratare sunt folosite in majoritatea cazurilor in cafenele si restaurante. Demonstrarea abilitatilor bucatarului-sef si a proprietarilor de cabane si hoteluri, este locul in care cel mai adesea achizitioneaza un gratar pe gaz.

Principiul de functionare, de exemplu: gazul va incalzi arzatoarele si ele, la randul lor, suprafata dispozitivului. Acest lucru va asigura o incalzire rapida si optima in intreaga zona a panoului. Dar asta nu e in toate caracteristicile.

Cel mai important avantaj al tuturor gratarelor pe gaz este capacitatea de a regla usor temperatura. De asemenea, este realist sa se creeze mai multe zone de temperatura diferite: intr-o zona, de exemplu, mancarea este gatita, in timp ce in cealalta este pastrata doar intr-o stare calda.

Un alt avantaj este dispozitivul de curatare usor, spre deosebire de gratarul similar cu carbune care functioneaza in bucataria de vara, nu este nevoie sa scoateti cenusa dupa finalizarea procesului.

Gratare cu carbune

Gratarele cu carbune sunt perfecte pentru persoanele care nu vor sa cheltuieasca o gramada de bani. Dar, preferintele depasesc cu mult gustul. Aroma care rezulta dintr-un gratar de acest tip nu are nici un punct de comparatie cu o alta aroma pe care ati incercat-o.

Multi le considera un clasic. Printre numeroasele avantaje oferite de un gratar cu carbune se numara faptul ca sunt mult mai portabile decat celelalte tipuri. In plus, ele sunt usor de utilizat si creeaza o aroma fumurie greu de uitat.

Desi procesul de gatire este mult mai lent decat gratarele pe gaz sau electrice, acestea ating temperaturi foarte ridicate. Gatitul pe aceste gratare este o experienta pe care merita sa o experimentezi de mai multe ori in viata ta.

Nu trebuie sa te ocupi de butoane complicate de control al temperaturii, nu ai nevoie de energie electrica si le poti duce oriunde doresti. Gratarele ar trebui sa foloseasca doar carbunii pentru a crea zone indirecte si directe de gatit termic.

Folosirea unui gratar cu carbune (denumit si gratar de gradina clasic) este mai murdara de obicei si necesita mai mult timp de gatire decat un gratar pe gaz dar gustul alimentelor gatite, nu are egal!

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

2 thoughts on “Ce gratar este mai bine sa cumparati pentru gradina

  1. De asemenea, am apreciat faptul ca articolul a prezentat atat avantajele, cat si dezavantajele situatiei discutate, permitand cititorilor sa isi formeze o opinie proprie. Totodata, informatiile oferite au fost foarte utile si au adus un plus de claritate asupra subiectului.

  2. Articolul este foarte bine scris si ofera o perspectiva interesanta asupra subiectului abordat. Mi-a placut modul in care autorul a argumentat fiecare punct de vedere si a adus exemple relevante pentru sustinerea afirmatiilor facute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *