Ai nevoie de mai multe oglinzi in casa, in care sa te poti admira si in care sa iti configurezi tinutele? Cauti oglinzi pentru baie care sa reziste la umiditate si care sa te ajute sa sporesti functionalitatea acestui spatiu? Iata cum te ajuta oglinzile si de ce trebuie sa tii cont.

Fiinta Umana a avut intotdeauna un interes sa stie cum arata din exterior. Omul a fost intotdeauna interesat sa stie ce imagine percep altii despre el. Acest interes pentru cunoasterea aspectului nostru se dezvolta foarte devreme, deoarece inainte de varsta de doi copii incep deja sa se recunoasca in oglinda.

Cu toate acestea, ceea ce vedem in copilaria timpurie si ceea ce vedem ceva timp mai tarziu, este de obicei foarte diferit (si nu numai din cauza trecerii timpului).

Ce vedem de fapt in oglinda?

Pe masura ce crestem, oglinda nu mai este un obiect simplu in care sa privim chipurile noastre, oglinda poate deveni „cea mai buna” metoda de auto-judecata critica pentru sine.

Cand ne uitam in oglinda, nu numai ca ne apreciem imaginea, dar emitem ganduri si simtim emotii in raport cu ceea ce vedem.
Dr. Thomas F. Cash, care si-a dedicat mai mult de 35 de ani din viata studiului Psihologiei Aspectului Fizic, a intrebat un grup de oameni acelasi lucru: Ce vedeti cand va uitati in oglinda?

Raspunsurile au fost variate. Unele mai optimiste, altele nu chiar si unele chiar dramatice. Important este ca s-a concluzionat faptul ca oglinda este una dintre cele mai interesante locuri din casa ta, care te poate ajuta sa te simti mai bine sau nu.

Oglinzile au si rol practic

Atunci cand alegi oglinzi mari de perete, de cele mai multe ori nu faci asta pentru a te putea admira in ele, ci pentru modul in care aduc un plus designului interior. O oglinda poate face spatiul sa para mai mare si mai fluid.

Daca alegi oglinzi pentru baie rotunde vei face ca acest spatiu sa para mai aerisit, datorita liniilor cubre. Daca alegi oglinzi de pardoseala pentru baie, atunci de cele mai multe ori faci asta pentru a alungi spatiul sau pentru a avea un loc in care sa iti poti vedea tinuta de sus pana jos, astfel incat sa faci ultimele ajustari.

In cazul in care alegi oglinzi baie deosebite, atunci alegerea ta se bazeaza pe estetica. Uneori vor trece zile intregi fara sa te uiti in oglinda din baie, doar pentru simplul motiv ca esti mereu pe fuga, insa ea va ramane acolo pentru a-ti deocra spatiul din baie si pentru a-l face mai primitor.

Daca alegi oglinzi moderne pentru dormitor, hol sau chiar living, o astfel de achizitie are tot un rol estetic. Cu siguranta vrei sa obtii un interior primitor si care sa arate bine sau poate ai un obiect decorativ care se vede mai bine atunci cand este oglindit.

Indiferent de motivul pentru care cumperi o oglinda, nu uita ca trebuie sa tii cont de dimensiunile camerei si de spatiul in care va fi pusa.

3 thoughts on “Cum poti cumpara corect oglinzi pentru casa ta?

  1. As vrea sa multumesc autorului pentru acest articol minunat! Mi-a oferit o buna doza de inspiratie si m-a motivat sa fac schimbari pozitive in viata mea. Este esential sa fim constienti de propria noastra fericire si sa luam masuri pentru a o cultiva. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor care se simt coplesiti de stresul cotidian.

  2. M-am regasit intr-o mare parte din situatiile prezentate in articol. Este adevarat ca uneori ne lasam prinsi in capcana stresului si uitam sa ne acordam timp pentru noi insine. Acest articol mi-a reamintit importanta prioritizarii activitatilor care ne aduc bucurie si implinire personala.

  3. Articolul este foarte interesant si ofera o perspectiva noua asupra subiectului discutat. Sunt de acord cu autorul ca este important sa avem un echilibru intre munca si viata personala, pentru a ne mentine sanatosi si fericiti. De asemenea, sfaturile practice oferite sunt utile si aplicabile in viata de zi cu zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *