Canapelele sectionale sau coltarele, sunt cele care aduc spatiului tau anumite avantaje, iti ofera comoditatea necesara si au un plus de eleganta.

Canapeaua in forma de L are un impact mare vizual si datorita marimii, de aceea spatial de care dispunem trebuie sa fie direct proportional cu marimea canapelei.

Atunci cand vrem sa decoram o canapea de acest fel, folosirea pernelor si a cuverturilor este tot ceea ce avem nevoie pentru a crea un aer de reimprospatare livingului nostru si pentru a ne relaxa.

Alegerea si utilizarea pernelor decorative

Pernele de decor sunt un accesoriu extrem de important pentru o canapea de colt. Alese corect, acestea pot infrumuseta aspectul intregii incaperi. Iata criteriile de selectie pe care sa le iei in considerare.

Paleta cromatica

Nu vei da niciodata gres daca alegi culori vii intr-un decor neutru sau pastelat, pentru ca accentele de culoare vor inveseli cromatica incaperii.

Daca, in schimb, livingul tau este deja amenajat in culori tari, pernele decorative nu ar trebui sa incarce atmosfera cu nuante puternice. Cheia este armonia! Atunci cand una dintre culori predomina, restul decorului ar trebui sa contina accente complementare sau neutre, care sa creeze un echilibru cromatic.

Regula de baza in alegerea unei palete cromatice armonioase este: 60% culoare de baza, 30% nuanta secundara si 10% tonuri de accent complementare. Pentru a te asigura ca faci alegerea corecta, iata grupurile de culori pe care le poti folosi cu incredere:

• verde (60%), galben-verde (30%) si galben, portocaliu, rosu (10%)
• galben (60%), portocaliu (30%) si rosu-portocaliu, albastru ciel, gri (10%)
• albastru (60%), verde (30%) si albastru-violet, corai, galben (10%)
• mov (60%), rosu-violet (30%) si galben, portocaliu, verde (10%)

Numarul de perne, dimensiunea lor si asezarea

De cate perne vei avea nevoie? De cate vrei! Bineinteles, o singura perna izolata intr-un colt nu va face mare lucru pentru decor, asa ca regula spune – „cu cat mai multe, cu atat mai bine!”.

Atunci cand vorbim de coltare, avem de-a face cu trei puncte de interes, iar numarul de perne pe care il amplasezi ar trebui sa fie multiplu de trei (unul pentru fiecare capat si altul pentru sectiunea de colt).

Insa, daca unul dintre capetele canapelei este deschis, pentru a permite o pozitie intinsa, atunci gandeste in multiplu de doi, pentru ca in acest capat nu vei aseza nicio perna, ci o cuvertura confortabila.

Pentru a aranja pernele de decor pe coltar, putem pune cate doua in fiecare capat, daca ambele capete sunt inchise, una langa alta, pe latura mai lunga, acoperind tot spatarul sau trei in partea inchisa, daca cealalta parte este deschisa, adaugand una sau trei in colt sau trei intr-unul din capete, una singura in capatul laturii mai mici, daca este inchisa la culoare, plus alte doua in colt.

In ceea ce priveste dimensiunea pernelor, decorul incaperii iti va da directia corecta. Intr-un living amenajat ca la carte, in stil minimalist, incearca sa combini perne de aceeasi dimensiune, care sa creeze simetrie.

Insa, daca stilul eclectic caracterizeaza cel mai bine designul camerei, ai libertatea artistica de a aduce laolalta dimensiuni si forme diferite, dar care ofera o priveliste bine inchegata din punct de vedere stilistic.

Intrebuintarea cuverturillor

Cuverturile au doua functii esentiale, prima ne ajuta in sezonul rece de a mentine temperatura corpului constanta si a doua, ne ajuta sa obtinem decorul perfect din incaperea noastra.

In functie de preferintele fiecaruia, cuverturile pot fi asezate si impaturite in diverse moduri.

Pentru a imbunatati decorul livingului, putem impaturi cuvertura pe partea mai lunga in trei parti egale si sa o dispunem pe diagonala sau o putem impaturi intr-un patrat si sa o asezam pe pat, peste ea adaugand cateva perne decorative si chiar o putem lasa sa cada in falduri pe partea laterala mai mica a coltarului.

Pentru a transforma canapeaua de colt pentru care ai optat, achizitioneaza perne decorative si cuverturi si asta e tot ceea ce ai nevoie pentru a obtine confortul, eleganta si decorul visat!

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

2 thoughts on “Decorarea coltarului cu perne si cuverturi

  1. Am apreciat abordarea practica a subiectului si exemplele concrete prezentate pentru a ilustra diferite strategii de marketing online. Este important sa nu uitam ca mediul digital evolueaza rapid si ca trebuie sa fim mereu deschisi la noi idei si tehnici pentru a ne adapta si a ramane competitivi.

  2. Articolul este foarte interesant si mi-a oferit o perspectiva noua asupra conceptului de marketing online. Sunt de acord cu ideea ca interactiunea cu clientii este esentiala pentru succesul unei afaceri online si ca personalizarea mesajelor poate face diferenta in atragerea si fidelizarea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *