Oglinzile sunt elemente decorative foarte practice, deoarece pot trezi senzatii diferite in functie de scopul pe care il urmarim.

Importanta oglinzilor in decor este de a oferi un sentiment de spatialitate, lumina, profunzime sau continuitate.

Atunci cand ne gandim la locatia ideala pentru oglinzi, trebuie sa luam in considerare imbunatatirea pe care dorim sa o dam mediului ales.

Cu toate acestea, este important de retinut ca decorarea cu oglinzi nu este deloc simpla.

Pentru a-ti decora casa cu oglinzi, nu este suficient sa ai oglinzi frumoase in casa, ci este necesar sa stii unde si cum sa le asezi pentru a crea iluzii optice sau pentru a genera o atmosfera vesela.

Iata cateva idei utile, pe care ar trebui sa le iei in considerare, inainte sa cumperi oglinzile.

Oglinzile influenteaza luminozitatea camerei

Locul in care amplasezi oglinzile influenteaza drastic gradul de iluminare al camerei pe timp de zi.

Daca pui o oglinda de perete paralel cu fereastra, ea va reflecta lumina in toate celelalte unghere ale incaperii.

Bineinteles, si marimea oglinzii conteaza, in reflectarea acesteia.

Oglinzile pot sa rafineze atmosfera

Toate marile institutii, hoteluri sau banci folosesc designuri in care integreaza si oglinzi. Ele ofera somptuozitate si rafinament incaperilor.

De ce sa nu aplici acelasi principiu, chiar in casa ta? Ele se vor preta, cel mai bine, pe peretii vopsiti in nuante inchise, deoarece contrastul oferit va fi unul minunat creat.

Oglinzile pot deveni accente

Poti folosi oglinzile pentru a atrage atentia focala in mod natural. De exemplu, agata un aranjament de oglinzi cu rame aurii sau argintii pe un perete gol, pentru a condimenta spatiul cu accente atragatoare.

Anumite modele de oglinzi atrag privirea fara sa fie nevoie de niciun indiciu. Cine nu recunoaste faimoasele oglinzi cu rame in forma solara sau cu rame in forme atipice?

Daca ai un semineu in living sau o servanta, sporeste atractivitatea estetica a unui punct focal existent prin agatarea unei oglinzi complementare deasupra.

Apoi, intregeste peisajul cu suporturi de lumanari sau o vaza de flori proaspete si efectul va fi unul de neegalat.

Oglinzile dau impresia de spatiu aerisit

Poti oferi unei camere mici aspectul unui spatiu grandios? Sigur ca da, cu ajutorul integrarii oglinzilor in design.

Ele permit luminii sa pluteasca in camera pentru o senzatie mai expansiva. Suprafata reflectorizanta a oglinzii ofera iluzia de adancime.

De exemplu, poti sa atarni o oglinda mare pe perete in spatele unei mese de sufragerie pentru a accentua starea de spirit a unei petreceri vii, sub un candelabru stralucitor.

Oglinzile schimba complet infatisarea incaperilor

Pe piata, se poate gasi o mare varietate de oglinzi decorative care variaza in forma si dimensiune.

Exista oglinzi clasice, cum sunt cele pe care le putem vedea in orice casa care nu a fost modernizata, pana la cele mai moderne, cu forme si rame diferite.

Este important sa o alegi pe cea care se potriveste cu restul decorului din casa ta.

Desi este adevarat ca oglinzile nu afecteaza designul general, alegerea celei potrivite va fi un plus si va face ca locuinta ta sa arate mai bine.

De exemplu, daca doresti sa creezi senzatia de spatiu intr-o camera mica, ideal ar fi sa o asezi in fata usii, astfel incat, atunci cand o deschizi, sa vezi reflexia camerei.

Daca vrei sa dai mai multa lumina in camera, le poti pune in fata ferestrelor.

In acest fel, te vei bucura nu numai de o iluminare mai buna, ci si de o senzatie de amplitudine, deoarece oglinzile vor reflecta exteriorul ferestrelor.

De asemenea, este foarte important sa se amplaseze oglinzi pe holuri si coridoare.

Holurile sunt de obicei inguste. Cu toate acestea, plasarea unei oglinzi iti va da senzatia ca holul este mai lung si mai lat.

Forma oglinzii influenteaza, de asemenea, foarte mult aceste rezultate finale, asa ca ar trebui sa folosesti una care sa te ajute sa imbunatatesti aceste efecte.