Pentru a organiza dormitorul copiilor, trebuie sa gasim solutii adaptate celor mici. Elementele de mobilier si sistemele de organizare pentru adulti nu satisfac nevoile si necesitatile acestora.

Mentinerea camerei copiilor in ordine este posibila daca tii cont de ideile de organizare necesare si functionale, atat pentru ei cat si pentru tine. Este vorba despre joaca pana la epuizare, dar dupa aceea, sa fie capabili sa faca ordine in urma lor, si sa pastreze acest lucru.

Va trebui sa stai mereu in urma lor, dar impreuna veti reusi sa transformati camera galagioasa si dezordonata, intr-una linistita, plina de creativitate si armonie.

Pentru organizarea eficienta a unui dormitor pentru copii, tine cont de sfaturile enumerate mai jos:

Alege un mobilier potrivit

La fel ca in orice alta camera, si in dormitorul copiilor un rol foarte important este jucat de catre mobilier. Acesta trebuie ales si montat in asa fel incat sa lase suficient spatiu liber pentru obiectele de depozitat si pentru joaca.

Regula de aur a depozitarii eficiente pentru copii, spune ca introducerea unui lucru trebuie sa fie mai usor decat scoaterea acestuia.

Pentru a-i ajuta si pe copii sa respecte organizarea si ordinea din camera, alege un mobilier pe gustul lor, colorat intr-un stil atractiv pentru ei si care sa-i determine sa vada in pastrarea organizarii un lucru distractiv si atractiv, nu o sarcina sau o obligatie.

De exemplu, pentru haine, poti apela la rafturi special create pentru fiecare tip de obiect vestimentar. Poti transforma asezatul sosetelor, lenjeriei ori a tricourilor la locurile lor intr-un adevarat joc interactiv si foarte distractiv pentru cei mici.

Transforma totul intr-un joc

Sa faci ordine si curatenie intr-o camera de copii nu este complicat. Adevarata provocare consta, insa, in a-i face pe micutii locatari sa pastreze organizarea si sa o refaca imediat ce ea a fost oricat de putin compromisa. Asaza jucariile, cartile si accesoriile de pe rafturi sau birouri in asa fel incat rezultatul sa nu fie unul plat, liniar, banal, ci cat mai distractiv si atractiv pentru cei mici.

De exemplu, organizeaza cartile din biblioteca tinand cont de culoarea copertei. Acest tip de exercitiu este foarte atractiv pentru copii, pe care ii vei putea provoca sa aseze cartile in functie de culori, imediat ce ordinea acestora a fost deranjata. Poti proceda in acelasi mod cu hainele si jucariile.

Stabileste un program

Atunci cand vine vorba de mentinerea camerei ordonata si curata, copiii tind sa fie nemultumiti, iar acest lucru ii frustreaza si irita in acelasi timp. Dormitorul lor este curat si toate lucrurile sunt la locul lor, incep sa se joace, si imediat totul este dat peste cap, ca si cum nici nu am trecut pe acolo.

Ajuta-i pe copii sa rupa acest ciclu obositor atat pentru ei cat si pentru tine, si creeaza-le un obicei de intretinere si organizare si incorporeaza-l in rutina lor zilnica. Dimineata pot incepe cu asezarea paturii de pe pat si a pernei si punerea hainelor murdare in cosul de rufe, iar seara, inainte de a se schimba in pijamale, sa isi stranga jucariile folosite in timpul zilei.

Atunci cand organizam si ordonam un dormitor pentru copii contribuim si la disciplinarea si educarea acestora. Putem crea o oaza de liniste, creativitate si armonie, daca organizarea pe care pui in practica este una eficienta si compatibila cu nevoile si preferintele copiilor.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Semnificatia si avantajele unui dormitor bine organizat pentru copii

  1. Autorul abordeaza subiectul intr-un mod clar si concis, facandu-l usor de inteles chiar si pentru cei care nu au experienta in domeniul marketingului online. Recomand acest articol tuturor celor interesati de strategiile de vanzare online.

  2. Am fost impresionat de sfaturile practice prezentate in articol, care pot fi aplicate imediat pentru a imbunatati performanta unei afaceri online. Este o lectura valoroasa pentru oricine doreste sa isi dezvolte business-ul online.

  3. Articolul este foarte bine documentat si ofera informatii importante despre cum sa iti cresti vanzarile online. Recomand citirea lui atat antreprenorilor incepatori, cat si celor cu experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *