Biroul este un spatiu de lucru, in care toti ocupantii sai trebuie sa se bucure de confort pentru a-si putea desfasura activitatea in cel mai bun mod posibil.

Dar, pe de alta parte, trebuie sa aiba si o atmosfera propice pentru afaceri sau servicii pentru clienti.

Iata cum sa decorezi birourile moderne, fie ca sunt la domiciliu sau nu, tinand cont de toate aspectele.

Fie ca te gandesti sa transformi o camera in birou, fie ca ai un mic colt in spatiul de locuit pe care il poti transforma in zona de lucru, daca dedici putin timp pentru a-ti personaliza abordarea, iti va fi de mare ajutor.

Utilizeaza obiecte de mobilier adecvate

O camera specifica biroului in stil clasic prevede existenta unui birou, a unui scaun si a unui dulap pentru depozitarea documentelor.

Stilul modern insa presupune adaptarea la conditiile actuale de trai, astfel incat mobilierul din birou poate varia.

Poti opta, de exemplu, pentru un coltar care sa iti asigure un spatiu confortabil si multifunctional. Exista sute de coltare din care poti alege in functie de preferintele tale si de spatiul disponibil.

In locul unui scaun cu spatar rigid, te poti aseza in fata laptopului intr-o pozitie mult mai confortabila din care sa lucrezi.

Poti opta de asemenea pentru achizitionarea unei masute de laptop cu picioare, astfel incat sa adopti o pozitie corecta a spatelui, fara insa a obosi la fel de repede.

Depoziteaza-ti corespunzator obiectele personale

Pentru ca in camera destinata biroului se tin de obicei documente, acte importante si diverse rechizite de birou, este necesar ca fiecare dintre aceste obiecte sa aiba un spatiu propriu si bine organizat.

Stilul modern presupune o abordare minimalista in cazul amenajarilor interioare, asa ca poti opta pentru cutii de depozitare si rafturi pentru carti.

Daca vrei sa eviti aglomerarea camerei, o solutie buna ar fi achizitionarea unor rafturi montate direct pe perete care sa sustina greutatea obiectelor tale personale din birou.

Fie ca e vorba de bibliorafturi, cutii sau carti, gasesti pe piata rafturi de perete de diverse dimensiuni care sa te ajute in acest sens.

Tine cont de cromatica incaperii

Trebuie sa alegi culori care te ajuta sa lucrezi mai eficient si in care te simti confortabil.

Nu este necunoscut faptul ca si culorile au efecte diferite asupra sentimentelor noastre si, din moment ce biroul este un loc de munca, este important sa alegi tonurile care te ajuta cel mai bine sa realizezi ceea ce ai de facut.

In acest caz, ceea ce cauti este o concentrare maxima, asa ca cel mai bine este sa optezi pentru tonuri neutre, cum ar fi albul.

Pentru ca spatiul sa nu fie prea plictisitor, poti adauga cateva elemente in culori vibrante: un covor din fibre naturale de culoare verde, niste asternuturi fucsia…

Daca nu iti plac culorile neutre pentru a-ti decora biroul si cauti o atmosfera mai creativa si mai activa, verdele aqua sau lavanda sunt doua culori care ajuta foarte mult la concentrarea mentala.

In plus, unele studii au aratat ca tonurile verzi ajuta la generarea de idei noi, asa ca este o alta optiune de luat in considerare.

In mod similar, majoritatea fotoliilor si scaunelor de birou au tendinta de a veni in culori inchise sau neutre.

Dar in zilele noastre avem scaune frumoase, in multe culori, decorative si de design pentru a adauga un plus decorativ biroului.

Bineinteles, trebuie sa te asiguri ca acestea sunt ergonomice, astfel incat sa nu-ti afectezi spatele sau sa suferi alte consecinte fizice.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *