Cumparam practic totul online, de la haine si mancare pana la elemente de mobilier, si exista multe motive pentru care facem acest lucru, dar, mai presus de toate, nu trebuie sa ne plecam de acasa si comanda ajunge la noi rapid.

Sunt putini oameni astazi care nu au cumparat niciodata din magazinele online. Are cateva avantaje importante, cum ar fi posibilitatea de a cumpara la momentul dorit, de a face achizitia fara a pleca de acasa sau de a compara preturile fara a fi nevoie sa mergi din magazin in magazin, iar comanda ajunge de pe o zi pe alta.

In multe cazuri, putem gasi si preturi mai avantajoase sau avem un catalog mult mai larg din care sa ne inspiram atunci cand alegem, decat ceea ce gasim in mod normal intr-un magazin fizic. Evitam deplasarea, evitam cozile si putem cumpara de oriunde cu ajutorul unui telefon mobil, tableta sau un laptop cu conexiune la Internet. Este rapid si foarte practic.

Daca achizitionezi de obicei in mediul virtual, este posibil sa stii deja de ce anume trebuie sa tii cont pentru a cumpara online in conditii de siguranta, dar daca nu, recapitulam cateva idei de baza de care ar trebui sa tii cont pentru a evita escrocheriile, pericolele, riscurile si nesiguranta.

Alegerea unui site de incredere

Distribuitorii online mai buni ofera detalii despre companiile lor, inclusiv un istoric si informatii despre serviciile pentru clienti si garantiile de satisfactie. Citeste sectiunea „Despre/About” care ar trebui sa includa si un numar de telefon si/sau o adresa.

Majoritatea site-urilor web permit utilizatorilor sa posteze recenzii (acele stelute aurii) pentru comerciantii de pe internet. Una sau doua recenzii proaste pot fi trecute cu vederea, mai ales daca se refera la situatii care nu corespund cu a ta, dar mai multe recenzii negative sau un clasament scazut pot indica probleme reale.

Magazinele online ar trebui sa aiba politici clare de returnare. Daca un site web percepe clientilor o taxa exagerata de returnare, are o procedura complicata sau nu permite deloc returnarea, e mai bine sa il eviti. Cele mai bune politici de retur ofera transport gratuit sau optiunea de a inapoia produsele la un magazin fizic.

Verifica politicile de expediere inainte de a cumpara si ia in calcul faptul ca transportul gratuit nu inseamna intotdeauna gratuit. Uneori, un magazin include costul transportului in pretul de achizitie si apoi sustine ca ofera transport gratuit pentru a atrage clientii.

Alegerea unui magazin si a unui mobilier pe stilul tau

Unii retaileri online ofera numeroase produse de la diferiti comercianti care acopera intregul spectru de stiluri decorative. Citeste cu atentie descrierile inainte sa cumperi o piesa de mobilier sau o decoratiune si cauta informatii despre durabilitate, materialele folosite la realizarea acestora si instructiuni de intretinere si de curatare.

Verifica dimensiunile mobilierului. Nu pleca de la premisa ca piesa se va potrivi acolo unde vrei, pentru ca pozele pot fi inselatoare. Fa masuratori atente si asigura-te ca obiectele vor incapea pe usile de la intrarea in bloc, in apartament si in camera.

Compara preturile inainte sa faci o achizitie. Foarte putini comercianti de pe internet vand articole unice. Retine costul articolelor, costurile de transport, eventualele taxe fiscale si daca impun taxe pentru returnare si dupa aceea poti lua o decizie informata.

Fii atent la culori! Pe site-uri, culorile de {{clean}}

{{clean2}}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *